mobile tel 504248484 // Warszawa tel 224248484 // Katowice tel 327186464

Polityka Cookies & Polityka Prywatności

Polityka Cookies

Korzystasz ze strony zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki lub urządzenia do przeglądania stron internetowych – treści dostępnej w internecie. Jeśli Twoje ustawienia zezwalają na zapisywanie cookie takowe są zapisywane.

Cookies to dane informatyczne zapisywane w plikach i przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (tj. twój komputer, tablet, smartphone itp.), które przeglądarka wysyła do serwera przy każdorazowym wejściu na stronę z tego urządzenia, podczas gdy odwiedzasz strony w Internecie.

Są dwa rodzaje cookies:

  • Cookies związane z tzw. sesją – to cookies utrzymywane tylko podczas gdy przeglądarka jest uruchomiona. W momencie jej zamknięcia takie „cookies” są kasowane. Cookies sesyjne są do prostych spraw technicznych takich jak logowanie, lepsza nawigacja.
  • Cookies trwałe – tego rodzaju ciasteczka są zachowywane na twardym dysku użytkownika (przeglądarka je zapisuje).

Wyszczególnione działania cookies z naszej strony:

  • Ulepszona nawigacja na stronie, dzięki cookie w niektórych przypadkach możemy sprawdzić preferencje użytkownika co sprawia, że skrypty mogą podsunąć użytkownikowi jego preferencje. Zwiększamy dzięki temu wydajność strony internetowej.
  • Dzięki cookie możemy sprawdzić czy jesteś nowym czy też powracającym użytkownikiem, a co z tym idzie możemy dostosować stronę tak, by nie pokazywać Ci tych samych informacji kilkukrotnie, jak i też pokazać Ci specjalną informację tylko dla powracających użytkowników.
  • Pliki cookies mogą służyć do zapewnienia bezpieczeństwa, wykorzystywane są do wykrywania nadużyć obrębie serwisu.

Cookie ze stron powiązanych:

Korzystamy z usług zewnętrznych na podstronach mogą wystąpić takie elementy które korzystają z cookies jak:

  • Linki (hiperłącza) do innych stron internetowych, każda z tych stron posiada swoją politykę cookies, jeśli skorzystasz (klikniesz w link) powinieneś zapoznać się z polityką cookies strony na której się znalazłeś.
  • Narzędzia Google: statystyki Google Analytics, reklamy google, mapka google, narzędzie google plus, filmy z serwisu youtube i inne – szczegółowy opis polityki plików cookie usług związanych z google znajdziesz tutuaj: http://www.google.com/policies/privacy/.
  • Narzędzia FaceBook – możesz znaleźć na naszej stronie narzędzie ramka fanów, przycisk lubię to i inne narzędzia udostępnione przez FaceBook – mogą one korzystać z plików cookie – opis działania znajdziesz tutaj: https://www.facebook.com/policies/cookies/.
  • Strona może posiadać także inne ‚osadzone’ przyciski oraz materiały reklamowe, aplikacje, które umożliwiają użytkownikom witryny polubienie, podlinkowanie i podejmowanie innych akcji za pośrednictwem serwisów społecznościowych i powiązanych. Nie kontrolujemy tych serwisów, każdy z nich posiada swoje ustawienia cookies, każdy tych serwisów ma swoją politykę cookies. Ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę możesz decydować czy chcesz tym firmom dać tą możliwość.

Jak wyłączyć cookies?

Przeglądając tą stronę korzystasz z urządzenia lub przeglądarki (oprogramowania na komputerze), które takowe zapisywanie cookies umożliwia. W wielu przypadkach opcja zapisywania cookies jest domyślnie włączona – domyślnie dopuszcza zapisywanie cookies. Informacje dotyczące ustawień cookies i podobnych technologi – blokowanie, usuwanie można znaleźć materiałach pomocy przeglądarki, urządzenia z którego w tej chwili korzystasz lub na stronie Jak działa coookies? – cookies.edu.pl.

Korzystanie z tych rozwiązań może wpływać na możliwość korzystania z naszej witryny, naszych aplikacji, oraz witryn i aplikacji powiązanych. Niestety wbrew najszczerszym chęciom nie jesteśmy w stanie zapewnić sprawnego funkcjonowania strony dla urządzeń z wyłączoną obsługą cookies.

 

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Podmioty Centrum szkoleniowego Heros szanują prawo do prywatności Użytkowników naszych usług i gwarantują im prawo wyboru w zakresie udostępniania informacji, które Ich dotyczą. Dokładamy najwyższych starań, by dane osobowe naszych Użytkowników były przetwarzane zgodnie z obowiązującymi  przepisami prawa polskiego i Unii Europejskiej.

Nasza Polityka Prywatności informuje, jak przetwarzamy dane osobowe Użytkowników naszych usług (serwisów, aplikacji), a przede wszystkim:

  • Kto jest administratorem Twoich danych osobowych,
  • Jakie dane przetwarzamy,
  • W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy dane,
  • Jak długo przetwarzamy dane,
  • Jakie prawa przysługują naszym Użytkownikom jako podmiotom danych osobowych,
  • Komu udostępniamy dane

Administrator Danych Osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Centrum Szkoleniowe Heros Adam M. Rudowski ul. Marszałkowska 99a/5a, 00-693 w Warszawie. Nazwę Administratora znajdziesz zawsze na samym dole strony internetowej, informuje o niej także logo Administratora widoczne w serwisie .

Jak się z nami kontaktować w zakresie danych osobowych?

Wyznaczyliśmy Security Menadżera. Jest to osoba, z którą możesz się kontaktować we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych oraz realizacją Twoich praw związanych z przetwarzaniem, na adres:
e-mail: rodo@heros.pl
adres: ul. Marszałkowska 99a/5a, 00-693 Warszawa, z dopiskiem „Security menadżer”

 

Jakie dane przetwarzamy ?

Przetwarzamy Twoje dane, które nam podajesz lub udostępniasz takie jak imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer PESEL, data urodzenia, miejsce urodzenia, imiona rodziców, numer telefonu, adres e-mail.

Podajesz nam Twoje dane osobowe niezbędne do świadczenia Ci usług, np. imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer PESEL, data urodzenia, miejsce urodzenia, imiona rodziców, numer telefonu.

Dane przechowujemy na naszych serwerach w nazwa.pl oraz wewnętrznym serwerze firmowym bez dostępu do zewnętrznej sieci teleinformatycznej.

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane?

  • Jeśli zawieramy z Tobą umowę o realizację danej usługi (np. usługi zapewniającej Ci możliwość uczestniczenia w kursie masażu to możemy przetwarzać Twoje dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.
  • W celu zapewnianie bezpieczeństwa usługi Takie przetwarzanie danych to realizacja naszych prawnie uzasadnionych interesów.

 

Jak długo przetwarzamy dane?

Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania tj.:

  • w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia, ograniczenia lub innych działań z Twojej strony ograniczających tę zgodę,
  • w przypadku niezbędności danych do wykonania umowy, przez czas jej wykonywania i do momentu upływu przedawnienia roszczeń z tej umowy (3 lata lub 10 lat),
  • w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora, do czasu zgłoszenia przez Ciebie skutecznego sprzeciwu,
  • w celach administracyjnych, podatkowych i rachunkowych w zakresie i przez czas zgodny z obowiązującymi przepisami.

Jakie prawa przysługują naszym Użytkownikom jako podmiotom danych osobowych?

Zgodnie z przepisami Ogólnego Rozporządzenia dotyczącego Ochrony Danych Osobowych (rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – (RODO), przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez nas:

  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych
  • prawo do usunięcia danych,
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego ochrony danych osobowych, jakim jest w Polsce Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.


Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody:

  • masz prawo do wycofania zgody. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Jeżeli Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w celu realizacji umowy (niezbędne w celu świadczenia usługi):
  •  masz prawo do przenoszenia danych osobowych. W celu realizacji powyższych praw należy skontaktować się z Security Mendżerem (dane powyżej),

Komu udostępniamy dane?

Twoje dane mogą być przekazywane podmiotom administracji Państwowej w celach weryfikacyjnych odpowiedniego realizowania Rozporządzenia MEN Poz. 1632 z dnia 18 sierpnia 2017r. W sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych.

Przekazywanie danych poza EOG

Nasi partnerzy mają siedziby głównie w krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG) lub w Szwajcarii, uznanej za kraj spełniający adekwatny poziom ochrony danych osobowych. Niektórzy spośród naszych Zaufanych Partnerów np. Google czy Facebook mają siedzibę poza terytorium EOG. W związku z przekazaniem Twoich danych poza terytorium EOG, weryfikujemy, aby Partnerzy dawali gwarancje wysokiego stopnia ochrony danych osobowych. Gwarancje te wynikają w szczególności ze zobowiązania do stosowania standardowych klauzul umownych przyjętych przez Komisję (UE) lub uczestnictwa w programie „Tarcza Prywatności” ustanowionym na mocy decyzji wykonawczej Komisji (UE) 2016/1250 z dnia 12 lipca 2016 r. w sprawie adekwatności ochrony zapewnianej przez Tarczę Prywatności UE-USA. Masz prawo żądać od nas przekazania kopii standardowych klauzul umownych kierując zapytanie do nas.